DSKP Bahasa Melayu KSSR Semakan

Dunia pendidikan mengalami perkembangan yang sangat dinamik dalam arus globalisasi. Perkembangan ini juga menuntut perubahan dalam kurikulum. Seiringan dengan itu, Kementerian Pendidikan Malaysia mengambil inisiatif menyemak dan melakukan penambahbaikan dalam kurikulum.

Kurikulum Standard Sekolah Rendah (KSSR Semakan)

Selaras dengan perubahan tersebut, Kurikulum Bahasa Melayu turut melalui proses semakan dan penambahbaikan dalam penggubalannya hingga terhasil Standard Kurikulum Bahasa Melayu.

DSKP Bahasa Melayu KSSR Semakan

Standard yang diketengahkan ini mengandungi Standard Kandungan dan Standard
Pembelajaran. Standard Kurikulum ini merupakan pernyataan yang merangkumi pengetahuan, kemahiran dan nilai murni yang mesti dipelajari dan dikuasai oleh murid murid di sekolah kebangsaan.

Muat Turun DSKP Bahasa Melayu

KSSRMuat Turun