Latihan Bahasa Melayu Tahun 3 (Susun Ayat)

Susun semula ayat-ayat mengikut urutan yang betul supaya menjadi sebuah karangan. Salin karangan tersebut dengan kemas.

• Sehari sebelum sukan, murid-murid, guru-guru, dan kakitangan sekolah sibuk menghias padang, memasang khemah, dan menghias rumah sukan masing-masing.
  • Pada hari sukan, para jemputan dan murid-murid berkumpul di padang.
  • Sekolah saya akan mengadakan Temasya Sukan Tahunan pada hari Sabtu, 17 Februari 2020.
  • Sebulan sebelum hari sukan, murid-murid bertungkus-lumus mengadakan latihan dengan bimbingan guru sukan masing-masing.
  • Temasya sukan berjalan dengan lancar dan meriah. Ramai peserta menerima hadiah. Sukan berakhir pada pukul 2.00 petang. Semua berasa sangat gembira.