Latihan dan Kuiz Kata Majmuk Kiasan

Pengadil yang mengadili perlawanan malam itu dicemuh oleh penonton kerana ________________.

Correct! Wrong!

Ketika keluar dari rumah, kita perlulah sentiasa menjaga kelakuan dan _______________ keluarga.

Correct! Wrong!

Sikap Ahmad yang _______________ itu amat disenangi oleh rakan-rakan sekelasnya.

Correct! Wrong!

Raidah dapat menjawab soalan Matematik itu dengan pantas, dia seorang yang __________________.

Correct! Wrong!

Cikgu Hamizan terpaksa _____________ setelah pergaduhan antara Fikri dan Amran tidak dapat diuraikan.

Correct! Wrong!

Keluarga Danish menerima kedatangan tetamu dengan _____________.

Correct! Wrong!

Penduduk Palestine ber________________ untuk membangunkan semula kediaman yang musnah dibom Tentera Israel.

Correct! Wrong!

Sebagai ketua kelas, Aqil mendengar semua ______________ daripada rakan-rakan sekelas untuk menceriakan kelas.

Correct! Wrong!

Pasukan bola jaring sekolah berjaya ke perlawanan peringkat akhir, sekurang-kurangnya untuk menjadi naib juara sudah _____________.

Correct! Wrong!

Izz Zarfan merupakan _______ sekolah kami kerana dia sering mengharumkan nama sekolah dalam pertandingan pidato dan bola sepak.

Latihan dan Kuiz Kata Majmuk Kiasan
Belum Mencapai Tahap Minimum
Pencapaian anda belum mencapai tahap minimum, cuba lagi !
Melepasi Pencapaian Tahap Minimum
Bagus, anda telah melepasi tahap pencapaian minimum !
Anda Hebat!
Tahniah, anda telah menjawab kuiz dengan cemerlang!

Share your Results: